Logo
Pääkirjoitus  
Ajankohtaista arkisto  
Toimialue  
Omistussuhteet  
Toimintavuosi  
Hallitus  
Organisaatiokaavio  
Jakeluverkko  

Laskutus  
Keskeytykset  
Sähkön käyttö  
Muut tiedotteet  Vuosikertomukset  
Asiakaspolar-lehdet  
Muut julkaisut  
Lomakkeet  
Toimipaikat  
Henkilöstö  


Asiakasneuvonta:
040 825 0064

Kaapelinnäytöt
0800 133 544

Vikailmoitukset
(016) 821 896 


Salcompin tuotannon lopettaminen vähensi sähkön siirron määrää


Salcompin laturituotannon loppuminen Kemijärvellä johti siihen, että toimialueen sähkön käyttö väheni viime vuonna 2,1 % vuoteen 2003 verrattuna. Sähkön käyttö pieneni kaikkina muina kuukausina paitsi helmi-, maalis- ja marraskuussa oli kasvua. Suomessa sähkön käyttö kasvoi viime vuonna 1,8 %. Sen sijaan yhtiön sähkön siirron liikevaihto kasvoi 4,2:sta 4,7 miljoonaan euroon. Liikevaihdon kasvun taustalla on siirtohinnan korotus helmikuun 2004 alussa.

Omistajatyöryhmä on selvitellyt toisen vaiheen työnä Koillis-Lapin Sähkön ja Kemijärven Kaukolämmön yhteistyömahdollisuuksia. Selvitykseen on sisältynyt mm. Kemijärven Kaukolämpö Oy:n arvonmääritys. Työryhmä jättää toisen vaiheen loppuraporttinsa helmikuulla 2005.

Omistajatyöryhmä on perustettu vuoden 2003 alkupuolella. Ensimmäisinä töinä se selvitteli Koillis-Lapin Sähkön siirtohinta- ja osinkopolitiikkaa sekä sähkön tuotantoon suuntautuneiden Koillis-Lapin Sähkön sisaryhtiöiden omistajapolitiikkaa.

Sisaryhtiö Itä-Lapin Energia Oy:stä tehtiin omistajakuntien keskinäinen yhtiö kesällä 2003. Itä-Lapin Energia saa Kemijoki –sähköosuutta omistajakunnille välitettäväksi Kemijoki Oy:n osakkaan Lapin Sähkövoima Oy:n kautta. Itä-Lapin Energia Oy:n välittämä sähkömäärä on 40 000 megawattituntia vuodessa. Keskinäinen yhtiömuoto tarkoitta käytännössä sitä, että omistajakunnat saavat ja myyvät sähkön ja Itä-Lapin Energia on voittoa tuottamaton hallinto- ja asiantuntijapalveluita antava yhtiö.

Työryhmä valmisteli vuoden 2003 aikana Koillis-Lapin Sähkön toisen sisaryhtiön Keski-Lapin Voima Oy:n omistaman 3,7 megawatin Juotaksen voimalaitoksen vaihtamista Kemijoki –tuotanto-osuuteen. Työryhmä on jättänyt vuoden 2004 alussa ensimmäisen loppuraportin yhteydessä vaihtoon liittyvät neuvottelut ja päätökset omistajien ja yhtiön hallituksen hoidettavaksi. Juotaksen voimalaitos on 50 vuotta vanha ja laitokseen on tehtävä yli miljoonan euron peruskorjausin-
vestoinnit lähimmän 15 vuoden aikana.


Sähköposti: seppo.pernu@kls.kemijarvi.fi
[ Arkisto ]

 Kemijärvi

-0.7 C

Savukoski

-2.1 C

Pelkosenniemi

-1.0 C

Salla

-2.7 CLokakuun sähkönkulutuksesta kaksi laskua

Muutoksia sähkönmyynnin asiakaspalvelussa 1.11.2019 alkaen

Animaation kuvat: Vesa Särkelä, Kemijärvi