Logo
Pääkirjoitus  
Ajankohtaista arkisto  
Toimialue  
Omistussuhteet  
Toimintavuosi  
Hallitus  
Organisaatiokaavio  
Jakeluverkko  

Laskutus  
Keskeytykset  
Sähkön käyttö  
Muut tiedotteet  Vuosikertomukset  
Asiakaspolar-lehdet  
Muut julkaisut  
Lomakkeet  
Toimipaikat  
Henkilöstö  


Asiakasneuvonta:
040 825 0064

Kaapelinnäytöt
0800 133 544

Vikailmoitukset
(016) 821 896 


Johtoalueiden tehoraivaus jatkuu vuoden loppuun


Koillis-Lapin Sähköllä on menossa tehostettu johtoalueiden raivaus. Töitä on tehty viiden metsurin voimin keväästä lähtien. Töitä riittää vuoden loppuun saakka varsinkin Kemijärvellä, Pelkosenniemellä ja Savukoskella.

Tehoraivauksella parannetaan merkittävästi sähköturvallisuutta ja jakeluvarmuutta. Puiden rehevä kasvu varsinkin parina viimeisenä kesänä on lisännyt tehoraivauksen tarvetta. Puuvapaat linjat eivät ole niin alttiita jakelukeskeytyksille ja linjavahingoille kuin puiden sekaan joutuneet linjat. Myös sähkönkäyttäjän henkilöturvallisuus paranee ja laitevahinkojen riski vähenee, kun raivauksista huolehditaan. Vaaratilanteita voivat aiheuttaa oksa- ja runkohankaumien rasittamat jännitteiset johdot. Johto saattaa löystyä ja jopa katketa, jolloin vaaratilanne on käsillä.

Asiakkaat ja maanomistajat ovat hyvin ymmärtäneet raivaajien tehtävän siitä huolimatta, että asuinympäristönkin puihin joudutaan koskemaan. Raivauksista koituvia harmeja voi osaksi välttää istuttamalla pihapuut sähkölinjojen ulkopuolelle.

Kaadetut puut jäävät aina maanomistajalle, joka saa halutessaan kerätä puut omiin tarpeisiinsa.

Otamme mielellämme vastaan tietoa paikoista, joissa oksat ja rungot alkavat kosketella sähköjohtoja. Tiedoista voi ilmoittaa puhelimitse 0400-159 862 / Kaarlo Pöyliö tai sähköpostilla kaarlo.poylio@kls.kemijarvi.fi.


Sähköposti: kaarlo.poylio@kls.kemijarvi.fi
[ Arkisto ]

 Kemijärvi

0.9 C

Savukoski

0.6 C

Pelkosenniemi

0.5 C

Salla

-0.7 CLokakuun sähkönkulutuksesta kaksi laskua

Muutoksia sähkönmyynnin asiakaspalvelussa 1.11.2019 alkaen

Animaation kuvat: Vesa Särkelä, Kemijärvi