Usein kysyttyä

Asiakaspalvelu

Helpoiten voit ilmoittaa uudet yhteystietosi sähköpostilla laskutus@koillislapinsahko.fi.


Laskutus

Sähkön siirtää ja laskuttaa aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö riippumatta sähkön myyjäyhtiöstä. Verkkoyhtiöillä on oma maantieteellinen vastuualueensa, jonka sisällä yhtiö vastaa sähköverkkojen rakentamisesta, ylläpidosta ja valvonnasta. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa.

Omat laskusi ja sopimuksesi näet Online-palvelusta. Palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Palvelun käyttöönotto edellyttää rekisteröitymistä.

Sähkölaskua ei voi saada automaattisesti sähköpostiin tällä hetkellä. Paras tapa turvata sähkölaskun saaminen on tilata e-lasku.

Voimme antaa maksuaikaa enintään 30 päivää alkuperäisestä eräpäivästä. Eräpäivän siirto pitää tehdä ennen laskun eräpäivää. Voit pyytää laskulle lisää maksuaikaa Online-palvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Maksuajalta perimme viivästyskorkoa 7 prosenttia.

Laskujen eräpäivää ei ole mahdollista muuttaa pysyvästi. Yksittäiselle laskulle on mahdollista pyytää lisää maksuaikaa.

Sähkön siirto

Sähköverkkoliiketoiminta on Suomessa säädetty lakisääteiseksi monopolitoiminnaksi. Kilpailevien sähköverkkojen rakentaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa ja sähköverkkojen toimintavarmuus on yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeää. Asiakas voi kilpailuttaa vain liittymisjohtonsa rakentamisen. Energiavirasto valvoo sähkönjakelun hinnoittelua ja sen kohtuullisuutta. Sähkönjakeluyhtiöiltä edellytetään asiakkaiden tasapuolista kohtelua ja tästä syystä hinnat ovat samat kaikille asiakkaille.

Sähkönsiirtomaksuilla katetaan sähkön jakelemisesta, sähköverkon kunnossapidosta ja uudistamisesta, sähkönkulutuksen mittaamisesta, ympärivuorokautisesta vikapäivystyksestä sekä vikojen korjaamisesta aiheutuneet kustannukset. Näistä toiminnoista on huolehdittava riippumatta asiakkaiden sähkönkäytön määrästä. Siksi siirtomaksusta yhä suurempi osuus on perusmaksua.

Sulakekoko määrittelee, kuinka paljon asiakas voi ottaa verkosta sähköä käyttöönsä. Mitä suurempi sähkönkäyttö asiakkaalla on, sitä vahvempaa sähköverkkoa ylläpidämme sähkönlaadun varmistamiseksi.

Liittymät

Sähköliittymä ei siirry automaattisesti kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle vaan liittymän siirrosta tulee olla maininta kiinteistön luovutuskirjassa. Ota yhteys asiakaspalveluumme heti kiinteistökaupan tapahduttua ja hoidamme liittymän omistajanvaihdon kauppa- tai luovutuskirjan perusteella. Muista tehdä myös sähkön myyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa.

Tarvitset sähköliittymän, kun rakennat. Sähköliittymällä saat oikeuden liittyä sähköverkkoon, sähköt tonttisi rajalle saakka sekä perustan sähkösopimuksen tekemiseen. Kun aloitat rakentamisen, ota ajoissa yhteys tekniseen asiakaspalveluumme. Lue lisää sähköliittymän tilaamisesta.